Arhim. Irinarh(Costru) aniversează 19 ani de stăreție.

Arhim. Irinarh(Costru) aniversează 19 ani de stăreție.

   Astăzi, la 9 decembrie 2016, cu Mila lui Dumnezeu și sub Acoperămîntul Maicii Domnului , Egumenul Mănăstirii „Țigănești”, Arhim. Irinarh(Costru) la vîrsta sa de 43 ani, împlinește 19 ani de cînd stărețește acest sfînt locaș. El fiind al treilea stareț de la redeschiderea mănăstirii,  1992(anul redeschiderii), și al 40 stareț de la înființarea sfîntului locaș „Țigănești”,  1725(anul înființării).

   Nu are nevoie de cuvinte de  laudă, pentru că le socoate fără de folos! Dar nici nu putem trece sub tăcere mulţimea realizărilor şi a trudei depuse în această lungă şi dificilă perioadă de timp a redeschiderii mănăstirii.

   Printre multele realizări pe care le-a putut împlini, numai prin stăruință și  rugăciunile sale înălțate la bunul Dumnezeu, el a fost binecuvîntat de Domnul ca fiind printre cei mai longevivi stareţi ai locului, dar în acelaşi timp, cu cele mai multe realizări în spaţiul mănăstirii.

   Cu ocazia acestei zile frumoase, îi dorim în continuare Arhimandritului Irinarh(Costru), realizări frumoase, multă sănătate, răbdare și bărbăție în ispite, blîndețe în povățuirea turmei lui Hristos și ne rugăm lui Dumnezeu, să-l păzească întru   MULȚI  ȘI  FERICIȚI  ANI !!!

Share