Slujba Nașterii Domnului la mănăstirea Țigănești

Slujba Nașterii Domnului la mănăstirea Țigănești

În ziua Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Sfânta Liturghie la mănăstirea Țigănești a fost săvârșită de Preacuviosul Părinte Irinarh (Costru), starețul mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși care au venit să participe la această mare sărbătoare.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Irinarh a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Nașterii Domnului.

De asemenea  părintele stareț a evidențiat,  semnificațiile duhovnicești ale locului nașterii Pruncului Iisus, orașul Betleem.

Părintele a arătat că Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos este o sărbătoare a iubirii nesfârșite și smerite a lui Dumnezeu față de oameni și o mare binecuvântare pentru creștini.

La finalul cuvântului său, Părintele stareț a dat citirii Pastoralei la Nașterea Domnului a Întâistătătorului Bisericii noastre ÎPS Mitropolit Vladimir, totodată a  adresat felicitări cu marea sărbătoare și urări de sănătate creștinilor prezenți la slujba praznicală.

După Sfânta Liturghie, a urmat o agapă frățească oferită de obștea mănăstirii Țigănești.

NAȘTEREA DOMNULUI HRISTOS,

BUCURIA CERULUI ȘI A PĂMÂNTULUI!

Share