Sf. Liturghie în Duminica a doua după Rusalii și prima din Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Sf. Liturghie în Duminica a doua după Rusalii și prima din Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

În Duminica a doua după Rusalii și prima din Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, părintele arhimandrit Irinarh (Costru) starețul sfintei mănăstiri Țigănești dimpreună cu obștea, a săvârşit slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

La final creştinii care au postit și sau mărturisit primind dezlegare de la duhovnic, au fost împărtăşiţi cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

Anul acesta postul Sfinților Apostoli a început luni, 3/16 iunie și ține până în ziua de 29 iunie/12iulie – ziua prăznuirii  Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Acest post începe întotdeauna în lunea după Duminica Tuturor Sfinţilor, prima duminică după Rusalii – Pogorârea Sfântului Duh.

În perioada Postului Sfinţilor Petru şi Pavel, sâmbăta şi duminica avem dezlegare la peşte şi luni, marţi şi joi, numai dacă în aceste zile cade vre-o sărbatoare. Dacă o astfel de sărbătoare cade miercuri sau vineri se dezleagă la untdelemn şi vin.

Dacă se întâmplă ca sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel sî cadă miercuri sau joi, se face dezlegare la peşte, vin și ulei.

Aşa cu Doamne Ajută sa trecem cu bine această perioadă a Sfântului Post a Apostolilor lui Hristos – Petru şi Pavel.

Share