Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei, făcătorul de minuni, Hramul de iarnă

Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei, făcătorul de minuni, Hramul de iarnă

De ziua hramului de iarnă cu ajutorul lui Dumnezeu și în acest an Sfânta Liturghie a avut loc în incinta Mănăstirii. La aceasta, din urmă, au venit zeci de credincioşi să se roage acum în prag de sărbători, la sfârşit de an. Aşteptările au fost mai mari, în ceea ce priveşte numărul de credincioşi, însă, se pare că vremea rece și troienele, sau faptul că a fost zi lucrătoare, au fost principalii factori pentru care creștinii au venit în număr mai mic. De obicei, la hramurile mănăstirii Țigănești, participă sute de enoriași, chiar mii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de preoți în frunte cu stareţul mănăstirii, părintele Irinarh (Costru).

În cuvântul său de învăţătură părintele Irinarh i-a îndemnat pe credincioşi spre blândeţe, spre armonie şi fapte bune. Totodată le-a vorbit şi despre viaţa Sfântului Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni. “În această zi întreaga creştinătate se bucură de Sfântul Nicolae, nu doar copiii pentru daruri, ci şi noi mai cu mulţi ani în spate, prin darurile primite de la Dumnezeu. Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut din darul lui Dumnezeu spre sfârşitul secolului IV în Patras, Asia Mică din părinţi credincioşi ce i-au oferit o educaţie aleasă creştinească. Erau trăitori pentru Dumnezeu.” spune, printre altele, părintele Tincu, care într-un final le-a urat la mulţi ani celor ce şi-au sărbătorit ieri onomastica.
La sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele stareț le-a mulţumit tuturor celor prezenţi, şi celor care ajută mănăstirea și astfel participă la lucrarea lui Dumnezeu.

Share