În Maica Domnului avem în cer o inima de mamă…

În Maica Domnului avem în cer o inima de mamă…

 

În data de 4 decembrie, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, preacuviosul părinte Irinarh (Costru), starețul sfintei mănăstiri Țigănești, dimpreună cu obștea monahală au înălțat rugăciuni în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu pentru mijlocire în fața Tronului ceresc.

Foarte frumos a vorbit despre Maica Domnului, ilustrul teolog român, părintele Dumitru Stăniloae „În Maica Domnului avem în cer o inima de mamă, inimă care s-a topit cel mai mult pentru Fiul ei și a bătut și bate ea însăși la inima Lui pentru cauza Lui, care e mântuirea noastră, căci mântuirea nu e o chestiune de justiție, ci de iubire între Dumnezeu și oameni.”

La sărbătoarea de astăzi a fost prezent întreg efectivul Batalionulul nr. 22, unitate militară de menținere a păcii din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale. Mulți dintre militari s-au mărturisit la duhovnic și au primit Sfintele Taine, lucru foarte recomandat pentru curățirea lăuntrică, în decursul posturilor de peste an.

 

Share