Festivalul “Colindăm, colindăm iarna”, ediția a 7.

Festivalul “Colindăm, colindăm iarna”, ediția a 7.

           În a doua zi de Crăciun pe stil vechi, Mănăstirea Ţigăneşti în colaborare cu Secţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport, sub egida Consiliului raional Strășeni, primăria Țigănești, la mănăstire a avut loc cea de-a șaptea ediție a festivalului “Colindăm, colindăm iarna”.

          Mănăstirea Țigănești a fost vizitată de zeci de colindători din Saca, Vorniceni, Roșcani și alte localități ale raionului care au vestit Nașterea Domnului.

          Egumenul mănăstirii Arhim. Irinarh, i-a felicitat pe toți cu Sfînta sărbătoare „Nașterea Domnului”, și a spus că : „E bine să-L slăvim pe Mîntuitorul, pe Pruncul Iisus;  de aceea poporul s-a străduit să aducă laudă lui Dumnezeu și au alcătuit aceste cîntări de laudă, care sunt „colindele”, aduse  Mîntuitorului nostru Iisus Hristos, care s-a născut în Betleem și avenit pentru fiecare din noi”.

          Președintele raionului Mihail Popa a mulțumit tuturor celor care și-au adus atribuția la organizarea evenimentului și speră că prin acest festival tradițiile și obiceiurile străvechi nu vor fi date uitării.

          În curtea mănăstirii a fost amenjată și o bucătărie unde oaspeții s-au încălzit cu un vin fiert și au servit pilaful pregătit de organizatori.


Share