Crăciun fericit alături de cei dragi!

Crăciun fericit alături de cei dragi!

 

Veche de peste două milenii şi răspândită pe tot globul, Crăciunul sau Naşterea Domnului este una dintre cele douăsprezece mari sărbători împărăteşti ale Bisericilor bizantine, a patra sărbătoare după Paşti, Rusalii şi Vinerea Mare, celebrată  în fiecare an la 25 decembrie, după  calendarul gregorian sau 7 ianuarie după calendarul iulian.

De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine și o sărbătoare laică, celebrată atât de către creștini, cât și de către cei necreștini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit, spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau pentru copii a „darurilor de la Moș Crăciun”, semnificând naşterea Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu.

Crăciunul este vremea miracolelor, când visele se împlinesc, o sărbătoare ce ne aminteşte, că viaţa este o binecuvântare a Domnului Nostru Iisus Hristos, așteptat cu emoţii şi bucurii, făcându-i pe oameni mai îngăduitori, credincioşi şi mai buni.

Vă îndemnăm în această zi de mare însemnătate pentru toţi creştinii ortodocşi să intraţi în locaşurile sfinte, pentru a participa la serviciile divine închinate Pruncului Nou- Născut, Domnului Nostru Iisus Hristos.

Fie ca sfânta sărbătoare să readucă aurul, pacea în sufletele voastre, să aveţi parte numai de lumină în inimă, iar Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie, sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine.

Dragi creștini,vă urăm sărbători minunate, un An Nou generos, sănătate, fericire, prieteni de încredere şi  noi realizări, pentru că bucuria vine din lucruri mărunte… Liniştea vine din suflet…Căldura sărbătorilor vine din inimile noastre.

LA MULŢI ANI!

Vă urează Arhimandritul Irinarh şi fraţii de la Mănăstirea Ţigăneşti

Share