Bucurie duhovnicească în sâmbăta Dreptului Lazăr

Bucurie duhovnicească în sâmbăta Dreptului Lazăr

Sâmbăta Dreptului Lazăr este prilej de bucurie duhovnicească pentru slujitorii şi enoriaşii mănăstirii „Învierea Domnului” amplasată în incinta cimititului „Sf. Lazăr” din capitală.

În dimineaţa zilei, ÎPS Mitropolit Vladimir, înconjurat de un sobor de preoţi, a oficiat Sf. Liturghie în biserica Învierii.

La slujbă s-a rugat alături de Întâistătătorul și starețul mănăstirii Țigănești Arhimandritul Irinarh (Costru).

În timpul serviciului divin diaconul Elisei Vuluță a fost hirotonit în treapta de preot, iar ipodiaconul Mihail în treapta de diacon.

Pentru slujbă vrednică și devotată Bisericii, clericii mănăstirii protoiereul Nicolae Tudoreanu și egumenul Spiridon (Marin), au fost decorați cu ordinul mitropolitan „Meritul bisericesc”, gradul II.

La fel mai mulți ctitori și binefăcători au fost decorați cu ordine bisericești.

Ierarhul a mulţumit celor care activează şi se nevoiesc în acest sfânt aşezământ, în special dnei Ecaterina Jardan, administrator, dorindu-le sănătate şi vlagă sufletească în îndeplinirea ascultărilor încredinţate.

La final, s-a săvârşit slujba litiei pentru slujitorii şi ascultătorii înhumaţi în preajma bisericilor, care au stat la fondarea şi construcţia acestor edificii sacre.

Share