Binecuvântarea Ierarhului

Binecuvântarea Ierarhului

Unde-i turma, acolo-i şi păstorul

Cu bucurie am primit vestea apariţiei paginii oficiale a Mănăstirii Țigănești în rețeaua Internet .

Atestată documentar încă de la 1725, Mănăstirea Țigănești este una din podoabele monahale ale monahismului dintre Prut și Nistru. Precum fierul se călăște prin foc și se întărește, așa și această sfântă mănăstire a trebuit să treacă de-a lungul vremii prin multe greutăți, ca să ajungă până în zilele noastre un mic colțișor de rai, unde nu contenește rugăciunea.

Pe bună dreptate: unde este turma acolo trebuie sa fie şi păstorul. În ultimii ani creştinii noştri au început să utilizeze tot mai frecvent Internetul. Unii pentru a comunica întrei ei, alţii pentru a găsi informaţii utile. Astfel, este binevenit de umplut acest vid informaţional cu materiale ziditoare de suflet şi de real folos duhovnicesc creştinilor noştri.

Propăvăduirea Evangheliei  lui Hristos, trebuie să aibă loc oriunde este suflare omenească, or tocmai Internetul este acel mijloc prin intermediul căruia se deschid noi orizonturi de propăvăduire şi de catehizare a tuturor celor însetaţi de Cuvântul lui Dumnezeu.

Salutăm iniţiativa părintelui stareț și a obștei monahale de la Mănăstirea Țigănești de a face misiune și pe această cale, chemând asupra acestei intenții nobile Binecuvântarea noastră!

+ Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove

 

Share