Binecuvântare duhovnicească pentru carabinierii unității militare 1001

Binecuvântare duhovnicească pentru carabinierii unității militare 1001

La 22 decembrie 2014 carabinierii unității militare 1001 au avut parte de un program duhovnicesc cu genericul ”Datoria unui soldat față de Patrie, Biserică și aproapelui său”, cu participarea reprezentanților Academiei Teologice din Chișinău.

În cadrul programului Protoiereul Victor Ceresău, profesor de la Academia Teologică Chișinău, a ținut un discurs prin care a subliniat importanța valorificării sentimentului de dragoste de neam şi a cultivării demnităţii în societate.

Totodată, fiind în ajunul sărbătorilor de iarnă, militarii au învățat o lecție de religie despre ”Legendele, Tradiţiile şi Simbolurile sărbătorilor Sfintelor sărbători de Crăciun” oferită de egumenul Spiridon (Marin), cleric al mănăstirii Țigănești.

Punctul culminant al activității a fost oferit de către studenții Academiei Teologice din Chișinău: un buchet de colinde de Crăciun cules din tradițiile bizantine și un set de cărți donate în biblioteca unității pentru îmbogățirea spirituală a militarilor.

La finele programului oaspeții au avut parte de o excursie pe teritoriul unității, familiarizându-se mai îndeaproape cu serviciul militar.

Conducerea unității a adus sincere mulțumiri pentru colaborare și le-a oferit oaspeților diplome de recunoștință.

Sursa: http://www.carabinier.gov.md/

Share