ANUNȚ! Taina Sfântului Maslu în fiecare JOI, ora 23.00, la Mănăstirea Țigănești

ANUNȚ! Taina Sfântului Maslu în fiecare JOI, ora 23.00, la Mănăstirea Țigănești

Frați creștini, Vă aducem la cunoștință că în fiecare Joi spre Vineri începând cu ora 23.00, la Mănăstirea Țigănești se săvârșește Taina Sfântului Maslu.

Pelerinii poposiți la Mănăstirea Țigănești, au un dublu prilej de bucurie, și anume pentru că din Mila Lui Dumnezeu și cu îngăduirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, obștea Mănăstirii păstrează de mai mulți ani cu sfințenie o particică din sfintele moaște ale Tămăduitorului, Doctor fără de Arginți  – Pantelimon.

Cinstitele Moaște se păstrează în icoana Sfântului Pantelimon, zugrăvită în urmă cu un secol de către Sf. Mitropolit Serafim (Ciciagov) și care a fost întoarsă obștii monahale  la redeschidera mănăstirii.

Fraților, vă îndemnăm cu mult drag să veniți, să vă rugați pentru întărirea sufletească și trupească!

 * * *

TAINA SFÂNTULUI MASLU este a șaptea Taină a Bisericii în care, prin rugăciunile preoților și ungerea cu untdelemn sfințit a părților însemnate ale trupului, credincioșii dobândesc vindecarea de bolile trupești și sufletești.

Această Taină a fost instituită de însuși Mântuitorul când a trimis pe sființii apostoli la propovăduire, zicându-le : «Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși» (Marcu XVI, 17—18). Sfinții apostoli au practicat Taina Sfântului Maslu chiar de la prima lor propovăduire : «Și scoteau mulți demoni și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și-i vindecau» (Marcu VI, 13).

Share