A avut loc Adunarea stareților și starețelor din cuprinsul Eparhiei Chișinăului

A avut loc Adunarea stareților și starețelor din cuprinsul Eparhiei Chișinăului

La reședința mitropolitană a avut loc în data de 23 ianuarie, adunarea stareților și starețelor de la mănăstirile din cuprinsul Eparhiei de Chișinău.

Întâlnirea a fost prezidată de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru), preşedintele Departamentului mitropolitan Mănăstiri şi Viaţă Monahală şi exarhul mănăstirilor din Republica Moldova.

Părintele exarh a făcut o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în anul 2013, totodată a adus mulțumiri din partea Întâistătătorului pentru contribuția și aportul mănăstirilor la organizarea vizitei PF Patriah Kiril, care a avut loc în toamna anului trecut.

De asemenea, părintele exarh, a prezentat câteva aspecte privind organizarea și menținerea bunului mers a vieții monahale în așezămintele mănăstirești din republică.

În cadrul discuțiilor, stareții și starețele au  avut posibilitatea să-și exprime părerea față de cele mai stringente probleme cu care se confruntă Biserica în ultima perioadă. Astfel cei prezenți în unanimitate s-au arătat întru susținerea ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod, optând pentru ca Cuvântul Bisericii să fie bine argumentat și auzit în momentele când legile votate în stat contravin învățăturii Bisericii.

La final, Părintele Arhimandrit Siluan a ținut un scurt cuvânt, precizând importanța acestor întâlniri în contextul unei societăți secularizate și secularizante, dat fiind faptul că dificultățile cu care se confruntă Biserica sunt specifice acestor timpuri, ele necesitând soluționări în duhul Sfintei Scripturi și al Învățăturii Sfinților Părinți ai Bisericii.

www.mitropolia.md

Share