Mănăstirea „Ţigăneşti”, a fost vizitată de Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova, d-nul Igor DODON

Mănăstirea „Ţigăneşti”, a fost vizitată de Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova, d-nul Igor DODON

Astazi, Duminică 2 aprilie 2017, Mănăstirea „Ţigăneşti”, a fost vizitată de Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova, d-nul Igor DODON.

Excelența Sa a asistat la serviciul divin  oficiat de către un sobor de preoți în frunte cu  egumenul mănăstrii arhimandritul Irinarh.

După serviciul divin Excelența Sa, a fost informat de către arhimandritul Irinarh,  despre, realizările și problemele  cu care, se confruntă actualmente sfîntul locaș.

Concomitent, obștea mănăstirii a solicitat  Excelenței Sale, susţinerea şi suportul în acţiunile de finalizare a lucrărilor de reconstrucţie  a complexului monastic, vizînd  în special: drumul de acces, restaurarea trapezei, reparaţia chiliilor...

La finalul vizitei, Egumenul Mănăstirii Arhimandritul Irinarh, a mulțumit Excelenței Sale, Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru promovarea valorilor ortodoxe și pentru dorința Excelenței Sale de a se implica activ în restaurarea acestui complex monastic de o importanţă naţională deosebită religioasă, istorică, culturală şi turistică.

Autor: Serviciu de presă a mănăstirii.

Share