A șasea ediţie a Festivalului “Colindăm, colindăm Iarna!” la Mănăstirea Ţigăneşti

A șasea ediţie a Festivalului “Colindăm, colindăm Iarna!” la Mănăstirea Ţigăneşti

 

08.01.2016 Mănăstirea Ţigăneşti în colaborare cu Secţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport din oraşul Străşeni, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, au organizat pentru a șasea oară consecutiv, festivalul „Colindăm, colindăm iarna“.

Astfel și în acest an câteva sute de creștini şi mai multe ansambluri de colindători au participat la un festival de obiceiuri şi tradiţii de iarnă, desfăşurat pe teritoriul mănăstirii.

Organizatorii Festivalului duhovnicesc şi-au propus să reînvie datinile creştineşti, parte a strategiei de conservare a obiceiurilor şi tradiţiilor, colindele fiind culese din povestirile bătrânilor şi promovate la festivalurile săteşti „Florile Dalbe“ şi „Colindăm, colindăm iarna“.

Ca și anul trecut, Mănăstirea Ţigăneşti a fost vizitată de colindători din mai multe raionele ale ţării, dar şi de oaspeţi de peste hotare.

La final pentru a întări buna dispoziţie, organizatorii au improvizat o bucătărie mobilă, unde cetele de colindători dimpreună cu pelerinii veniți la mănăstire au fost serviți cu bucate mănăstirești sarmale, pilaf şi vin fiert.

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

Share