Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfințite – o „batere la ușă” către Dumnezeu

Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfințite – o „batere la ușă” către Dumnezeu

Miercuri în prima săptămână a Postului Mare, la Mănăstirea Țigănești s-a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfințite. Călugării și pelerinii au avut o primă posibilitate de a se împărtăși în acest Post.

Slujba a început cu rugăciunile dimineții, miezonoptica, utrenia, ceasurile, obednița și vecernia culminând cu Liturghia Darurilor Înainte Sfințite, 6 ore de rugăciune continuă însoțite cu metaniile și rugăciunea „Doamne și Stăpânul vieții mele…”

Începutul Postului – este o „batere la ușă” către Dumnezeu a menționat în cuvântul de învățătură Preacuviosul părinte arhimandrit Irinarh (Costru) starețul mănăstirii. Sperăm să fim auziți ca văduvă cea din Evanghelie:

Şi le spunea o pildă cum trebuie să se roage totdeauna şi să nu-şi piardă nădejdea, Zicând: Într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea şi de om nu se ruşina. Şi era, în cetatea aceea, o văduvă, care venea la el, zicând: Fă-mi dreptate faţă de potrivnicul meu. Totuşi, fiindcă văduva aceasta îmi face supărare, îi voi face dreptate, ca să nu vină mereu să mă supere. Şi a zis Domnul: Auziţi ce spune judecătorul cel nedrept? Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleşilor Săi care strigă către El ziua şi noaptea şi pentru care El rabdă îndelung? (Luca 18, 1-8)

Share