Sf. Ierarh Nicolae – Hramul bisericii de iarnă

Sf. Ierarh Nicolae – Hramul bisericii de iarnă

19.12.2014 Pentru obștea monahală de la Țigănești, sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae are o însemnătate deosebită, întrucât biserica de iarnă, poartă hramul în cinstea acestui mare Ierarh făcător de minuni.

În ajunul sărbătorii,  a avut loc slujba Vecerniei, în timpul căreia mai mulți creștini veniți la mănăstire, și-au mărtuisit la duhovnic păcatele.

Sfânta Liturghie dedicată hramului a fost săvârşită de un sobor de preoți slujitori avându-l ca protos pe preacuviosul părinte arhimandrit Irinarh (Costru), starețul sfintei mănăstiri Țigănești, iar răspunsurile la strană au fost date de corul mănăstirii.

Spatiul generos al bisericii de iarnă s-a dovedit neîncăpător față de numărul mare al celor care au venit să închine rugăciuni Sf. Ierarh Nicolae.

În predica susținută cu această ocazie, părintele stareț, facând o asociere cu viața Sfântului Nicolae, a vorbit despre drama familiei moderne și de necesitatea reinstaurării valorilor creștine în sânul acesteia și în societate.

„Daca vrem cu adevărat să-l cinstim pe Sfântul Nicolae, trebuie să-l avem ca exemplu de dragoste și mărturisire a credinței” a subliniat părintele Irinarh în cuvântul său.

La finalul slujbei,  fiecare credincios a primit în dar câte un calednar creștin ortodox pentru anul 2015, cu sfânta mănastire Țigănești.

Mulţumim Sfântului Ierarh Nicolae, care şi în acest an a venit în chip nevăzut să ne binecuvânteze cu daruri duhovnicești, mult mai trainice și mai necesare în ziua de azi.

Share