Sf. Ier. Nicolae cinstit la mănăstirea Țigănești

Sf. Ier. Nicolae cinstit la mănăstirea Țigănești

19.12.2013. Cu ocazia sărbătorii Sf. Ier. Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, JOI, 19 decembrie 2013, părintele arhim. Irinarh (Costru), starețul Sfintei Mănăstiri Țigănești a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor preoțesc, la slujbă fiind prezenți numeroși pelerini din diferite colțuri ale republicii.

În cuvântul său de învățătură, părintele arhimandrit Irinarh a reliefat trăsăturile fundamentale ale slujirii arhierești a Sf. Ier. Nicolae, importantă personalitate a vieții creștine de la începutul secolului al patrulea, rolul său deosebit în apărarea dreptei credinței, dar și opera social-filantropică ce l-a făcut renumit în întreaga lume și care este un exemplu de dăruire și generozitate pentru noi, până astăzi.

De asemenea, părintele stareț a evidențiat rolul misionar al monahismului ortodox contemporan, aportul pastoral-cultural, modalitatea concretă în care monahismul, prin pildă de rugăciune, slujire și angajament eclezial, slujește propovăduirea Evangheliei lui Hristos.

La final toți cei prezenți s-au întreținut la agapa frățească oferită cu multă dragoste de către obștea mănăstirii, mulțumind Domnului pentru toate binefacerile Sale.

Share