Pelerinaj la Sfântul Munte Athos

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos

În perioada 17 – 20 mai 2014, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, preacuviosul părinte Irinarh (Costru) starețul sfintei mănăstiri Țigănești, însoțit de către egumenul Spiridon (Marin) și frații Vasile și Igor Burlacu au efectuat un pelerinaj la Sf. Munte Ahtos.

În cele 4 zile de aflare în Grădina Maicii Domnului, au fost vizitate mai multe mănăstiri și schituri, pelerinii având ocazii unicale de a se închina la icoanele făcatoare de minuni Iverskaia, Dulce Sărutare, Pantanasa, la Brâul Maicii Domnului precum și la numeroase sfinte moaște.

Pimul popas a avut loc la chiliia moldovenească Sf. Ioan Teologul.

Pe una dintre potecile înguste dintre mănăstiri, părintele stareț sa întâlnit cu artistul emerit al Federației ruse actorul Iurii Beleaev, cu care a și purtat o discuție duhovnicească mai bine de o oră.

A doua zi de Dumunica Samarinenci părintele stareț a liturghisit la schitul Provata, unde dimpreună cu părinții athonți s-a rugat pentru întărirea credinței, pentru pace și înmulțirea dragostei.

Imediat după săvârșirea Liturghiei, de la Provata părinții au mers pe jos până la schitul românesc Lacu și la chilia Sf. Ioan Botezătorul, așezăminte monahale întemeiate de frații basarabeni Dionisie și Feodosie Hodorojia la anul 1874.

În a treia și a patra zi de aflare pe Muntele Sfânt au fost vizitatea mănăstirile Hilandar,Vatoped, Dohiariu, Simonopetra, Sf. Pantelimon.

Peste tot unde am pășit pragul, am înălțat rugăciuni către Maica Domnului, Egumena Sfântului Munte, să mijlocească la Tronul Ceresc pentru iertarea păcatelor și mântuirea sufletelor noastre…

Acest pelerinaj a fost posibil grație bunilor prieteni și ctitori ai mănastirii Țigănești frații Vasilie și Igor Burlacu cărora le aducem alese mulțumiri și închinăciuni.

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

A consemnat Egumen Spiridon (Marin),

secretarul sfintei mănăstiri Țigănești

Share