Duminica Ortodoxiei la Mănăstirea Țigănești

Duminica Ortodoxiei la Mănăstirea Țigănești

9.03.2014. În prima Duminică a Postului Mare – numită şi  Duminica Ortodoxiei, părintele arhimandrit Irinarh (Costru) starețul sfintei mănăstiri Țigănești, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la care au participat mulțime de pelerini veniți din diferite localități ale republicii.

După citirea Evangheliei, părintele stareț  sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, amintind de bucuria pe care credincioşii ortodocşi trebuie să o trăiască în fiecare zi. De asemenea, a fost evidenţiată importanţa acestei duminici, care ne aminteşte în fiecare an de triumful Ortodoxiei împotriva tuturor ereziilor ce au măcinat unitatea Bisericii până în anul 843.

„Vremea Sfântului şi Marelui Post este o perioadă de pocăinţă, în care ne mărturisim păcatele şi încercăm să ducem o viaţă cât mai curată, să ne împărtăşim cât mai des cu Preacuratele lui Hristos Taine. Doresc să vă urez tuturor multă bucurie duhovnicească ca să puteţi parcurge călătoria spirituală a Sfântului şi Marelui Post, cu cât mai multe foloase duhovniceşti”, a menționat părintele stareț.

Share