Biserica în cinstea Sf. Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, din orașul Călărași, și-a sărbătorit ocrotitorul ceresc

Biserica în cinstea Sf. Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, din orașul Călărași, și-a sărbătorit ocrotitorul ceresc

Duminică, 25 noiembrie, zi de prăznuire a Sfântului Ierarh Ioan cel Milostiv, biserica în cinstea acestui mare sfânt  din orașul Călărași și-a sărbătorit pentru prima dată hramul. Pe acest loc Prea Sfințitul PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni a binecuvântat construcția unei catedrale în cinstea aceluiași sfânt. În prezent aici activează o bisericuță în care se săvârșesc slujbele divine.

   Premergător Sfintei Liturghii, a avut loc sfințirea cea mică a apei și slujba acatistului Sfântului Ioan cel Milostiv. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de preoți, în calitate de oaspete fiind prezent starețul Mănăstirii Tigănești, preacuviosul arhimadrit IRINARH.
   La final, parohul bisericii, protoiereul Ioan CROITORU s-a adresat credincioșilor prezenți cu un cuvânt de felicitare cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc al acestui sfânt locaș. Părintele a mulțumit celor care din puținul lor contribuie la edificarea și menținerea în bună ordine a acestei biserici, manifestându-și speranța ca prin mila Bunului Dumnezeu și prin bunăvoința oamenilor de bună credință, să fie duse la bun sfârșit lucrările de construcție care se efectuează atât la biserica temporară, cât și la viiotarea catedrală.
Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Share